DUNA

Për tre dekada, DUNA ka qenë një kompani udhëheqëse e pranishme në jetën e përditshme të biznesit në Maqedoni. Me zyra në Shqipëri dhe Serbi. Me projekte të suksesshme edhe në Kosovë. Ne punojmë me përkushtim në misionin tonë që filloi në fillim të viteve 1990, për ta bërë teknologjinë e pranishme në të gjitha segmentet e industrisë, arsimit, biznesit dhe të gjithë funksionimit social. Ne ndjekim trendet globale të IT, por në të njëjtën kohë vendosim idetë tona inovative në të cilat ne besojmë me gjithë zemër dhe kështu ne arritëm të bëhemi një markë e njohur, e cila sipas shumë është një trendist IT në rajon.

Ne jemi tërësisht të fokusuar për t’u bërë pjesë e pazëvendësueshme e sektorit tuaj të biznesit, përmes projekteve të suksesshme dhe zgjidhjes korporative, por edhe një shtylle dhe mbështetje të funksionimit të institucioneve. Nëpërmjet shumë veprimeve mjedisore dhe filantropike, ne jemi të angazhuar për ngritjen e vetëdijes globale për përgjegjësinë sociale.

Vision

Vizioni i kompanisë Duna është të bëhet kompani e njohur dhe të sigurojë arritjet më të reja teknologjike tek përdoruesit e saj, së bashku me ta do të ndërtoj partneritet stabil dhe do të arrijë standardet më të larta në veprimet shoqërore.

Mision

Duna do të ndërtoj rreth për zhvillimin e teknologjisë informative dhe do të ofroj prodhime dhe zgjidhje inovative dhe do t’i sifdoj të punësuarit e saj për tejkalimin e kualitetit dhe të vlerave për përdoruesit e saj. Veprimet tona do të sigurojnë zgjerim në tregun ndërkombëtarë dhe rritje të vazhdueshme të fitimeve, si dhe në drejtim të rritjes së vazhdueshme të kompanisë.

Përgjegjësia sociale

Vizioni i kompanisë Duna është të bëhet kompani e njohur dhe të sigurojë arritjet më të reja teknologjike tek përdoruesit e saj, së bashku me ta do të ndërtoj partneritet stabil dhe do të arrijë standardet më të larta në veprimet shoqërore.

Duna beson fuqishëm në veprimet sociale me vlerë, të cilat mbështeten jo vetëm nga kompania, por edhe nga punonjësit e saj. Në këtë drejtim, ne mbështesim organizatat dhe projektet që ata zhvillojnë. Ne jemi të pranishëm në institucionet publike për kujdesin e fëmijëve, aktivitetet sportive dhe mbrojtjen e mjedisit. Ne jemi veçanërisht krenarë për të gjitha buzëqeshjet që kemi shkaktuar gjatë gjithë këtyre viteve të ekzistencës sonë. Për arsyje se qeshja është zëri ynë i preferuar, ne vazhdojmë me veprimet tona filantropike:

Part of our activities in the past years:

Një pjesë e aktiviteteve tona në vitet e fundit:

Sponsor i Fondacionit Goldfish – Eventi me dëshirën më të përmbushur

Sponsor i Dhomë Ekonomike të Maqedonisë

Sponsor i Maratonës së Shkupit organizuar nga Shoqata e Sporteve të Shkupit

Sponsor i festimit të 4 korrikut nga Ambasada Amerikane në Republikën e Maqedonisë

Sponsor i festivalit të rrugës Shkup

Sponsor i maratonës së Ohrit të organizuar nga Federata e Notit e Maqedonisë

Sponsor i maratonës së Ohrit, organizuar nga Federata e Swimming e Maqedonisë

Sponsor i Maratonës së Shkupit, organizuar nga Shoqata e Sporteve të Shkupit

Sponsor i Kampionatit të 16-të Ballkanik të Karatesë, i organizuar nga Federata e Karatesë e Maqedonisë

Sponsor i maratonës së Ohrit, organizuar nga Federata e Notit e Maqedonisë

Sponsor i IBI – Një ide e ndërgjegjshme

Bashkëpunim me FINKI për zhvillimin e aplikacioneve softuerike

Sponsor i “Bankspox 2013” organizuar nga Oda Ekonomike e Maqedonisë

Një organizatë projektesh për ri-socializimin e fëmijëve nga institucioni korrektues “Tetovë”

Sponsor në Maratonën e Shkupit

​ Financim teknik i eventit të 90 vjetorit Dhomës Ekonomike e Maqedonisë

Dhurimi i pajisjeve në shkollë për fëmijët me nevoja sociale

Donacion për shtëpinë e fëmijëve të pastrehë “11 Tetor”

Dhurimi i kompjuterëve dhe pajisjeve kompjuterike në Qendrën e Edukimit dhe Rehabilitimit për fëmijët me probleme dëgjimi “Koço Racin” – Manastir

Donator për ngjarje të dritareve të hapura

Pjesëmarrja në mbjelljen e pemëve në hartimin e malit të Pelisterit (duke shënuar) dhe hartimin e ADN-së të shpatës me kokë të bardhë

Dhurimi i një familje strucesh në kopshtin zoologjik të Shkupit

Dhurimi i mikroçipave të identifikimit të qenve

Organizimi i garës ndërkombëtare të volejbollit për shkollat fillore

Donacion për Federatën e Futbollit të Maqedonisë

Donacion për Kualifikimet për Kampionatin Europian të Volejbollit

Organizimi i Kampionatit të Basketbollit në Maqedoni

Donacion për Kampionatin Snowboard në Maqedoni

Donacion për Rivendosjen e anonave në manastirin e Shën Gjonit Bigorski

Dhurimi i ikonave në kishën Shën Dimitrija në Banjista – Dibër

Veprimi për mbledhjen dhe riciklimin e mbeturinave elektronike

Hapja e Qendrës Rajonale të Trajnimit të Apple dhe mbajtja e trajnimeve falas për studentët

Sponsor i Federatës së Skive të Maqedonisë për Kupën Evropiane në snowboarding

Sponsor i Federatës së Volejbollit të Maqedonisë

Sponsor në Konferencën TEDxSkopje

Sponsor i turneut të tenisit SEAT Open 2011 me një karakter donatorësh

Montimi i shëtitjeve malore Shkup – Vodno – Matka

Sponsor i Dhomës Ekonomike të Maqedonisë

Sistemi i cilësisë

  • ISO 9001: 2015 certifikata e menaxhimit të cilësisë për impeccability në të gjitha proceset e punës
  • ISO 27001: 2013 sepse siguria e informacionit është e rëndësishme!
  • ISO 20000 – 1:2011 një garanci në përmbushjen në kohë dhe me cilësi të lartë të marrëveshjeve të shërbimit.
  • ISO 14001 – 2015- ne jemi përgjegjës ndaj mjedisit.

Projekte

1997 – Printeri i pare dixhital në Maqedoni

Instalimi i printerit të parë dixhital në Zyrën e Statistikave Shtetërore, me mbështetje dhe trajnim të ofruar nga Duna. Projektet mbuluan disa aktivitete të mëvonshme: Shtypja e 700.000 kartave të votimit, listat e votimit dhe dorëzimin e tyre në komuna, dhe të gjitha këto në një periudhë shumë të shkurtër kohore. Ideja e projekteve ishte krijimi i zgjedhjeve të para elektronike në Maqedoni.

1998 – 1999 – Shenjimi i kafshëve me identifikim me anë të radiofrekuencës (RFID)

Projekti për shenjimi i kafshëve me identifikim me anë të radiofrekuencës (RFID) u zhvillua në bashkëpunim me Institutin e Bujqësisë dhe Fakultetin e Bujqësisë. Qëllimi i projektit ishte krijimi i një programi kombëtar të zbatueshëm për parandalimin e sëmundjeve të rëndësishme në kafshët shtëpiake, si dhe për parandalimin e sëmundjes së dorës, këmbës dhe gojës. Ky ishte programi primar i projektit për futjen e identifikimit të RFID për ndjekjen e shfaqjeve të të gjitha kafshëve në territorin e Republikës së Maqedonisë, lidhur me kontrollin e plotë dixhital dhe regjistrimin e identifikimit dhe historisë mjekësore.

1999 – 2014 Instalimi i MPF në Kosovë

Në vitin 1999, në bashkëpunim me UNDP, DUNA mori pjesë aktive në projektin për informatizimin e institucioneve në Kosovë gjatë periudhës së krizës. DUNA ka instaluar 1500 pajisje multifunksionale në zyrat e policisë në Kosovë. Faza e dytë e projektit mbulonte instalimin e pajisjeve multifunksionale në zyrat  e komunave dhe në të gjitha institucionet mjekësore. Pajisjet shumëfunksionale të DUNA janë përdorur në Kosovë për më shumë se 15 vjet